USTROŃ / Herci Polské scény Těšínského divadla poprvé odehrají své představení v takové nadmořské výšce. Jedná se o hudební produkci „Ondráš – pán Lysé hory”, která se uskuteční pod širým nebem v sobotu 27. srpna na hoře Poniwiec-Mała Czantoria (Čantoryje), která se týčí nad městem Ustroń ve výšce 844 m n.m.

„Ondráš – pán Lysé hory ” je novou interpretací příběhu tohoto slezského zbojníka. Autory divadelního scénáře jsou Renata Putzlacher, Tomáš Kočko a Bogdan Kokotek. Ten posledně zmíněný také představení režíroval.

Kromě herců Polské scény na Malé Čantoryji vystoupí také Klaudia Walencik – herečka divadla „Teatr Mały“ v Tychach, semifinalistka pořadu „Mam Talent“. Dalším bodem programu je horalská kapela Śtyry z městečka Bielsko-Biała.

Diváci, kteří si koupí vstupenku v předprodeji, se nebudou muset šplhat na horu pěšky, v ceně lístku je totiž výjezd a sjezd lanovkou. Organizátoři zajišťují také další atrakce: grill, catering, hry a překvapení pro děti. Začátek je v 17 hod. Programem diváky provede Jerzy Mazur.

Minulý rok uplynulo tři sta let od smrti slezského zbojníka Ondráše. Legenda říká, že zbojnici tehdy ukryli část svých pokladů právě na Čantoryji.

CR

 

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.