BLUDOVICE / Minulou sobotu uspořádal regionální soubor Blędowice pohybový workshop „Groove & moove“ s bývalým členem souboru Marcelem Stavianym.

Marcel Staviany je absolventem fakulty sportovních studií brněnské univerzity a lektorem pohybových dovedností.

„Celý život se nějakým způsobem zabývám pohybem. Nejvíce mě formovalo karate a tanec v Regionálním souboru Błędowice. Dnes bych vám rád předal alespoň něco z toho, co jsem se o pohybu naučil,“ řekl na úvod Marcel.

V neustálém pohybu

„Groove & moove“ je celodenní nebo víkendový workshop, kde se účastník naučí věnovat více pozornosti svému tělu, naučí se mu porozumět, pozná své limity. Workshop se skládá z intenzivního pohybu. Při cvičení se používá váha těla nebo jednoduché pomůcky – tenisové míčky. Prostřednictvím různých aktivit lze rozvíjet pružnost, sílu, koordinaci a rovnováhu.

Workshop začíná protřepáváním těla, pokračuje cvičením ve dvojicích, následuje trénink soustředění a koordinace s tenisovými míčky a končí meditací.

„Workshop se všem přítomným líbil. Přišli i bývalí členové souboru a bývalá vedoucí souboru. Velmi nás potěšilo, že o něj byl velký zájem. V budoucnu toto setkání určitě zopakujeme,“ prozradily současné vedoucí souboru Ania a Weronika.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.