BUKOVEC / Stavba nové hasičské zbrojnice v Bukovci vedle sportovního areálu Kempaland jde zatím podle plánu. Pokud se nic nezmění, slavnostní otevření by se mělo konat v příštím roce v červnu.

Budova nové hasičské zbrojnice byla už nutná, ta původní už nesplňovala požadavky dnešní doby.

„Zvažovali jsme i rekonstrukci stávající hasičské zbrojnice, která se nachází v centru obce. Toto řešení jsme nakonec zamítli, protože bychom museli budovu rozebrat, rozšířit, zvýšit, a to všechno na úkor vedlejší silnice. Nakonec jsme se rozhodli, že postavíme novou – vysvětlila Monika Czepczorová, starostka obce Bukovec.

Stavba nové hasičské zbrojnice, kterou posvětil koncem června jablunkovský farář Alfréd Volný, jde podle plánu. Momentálně se zajišťuje elektroinstalace, zabezpečovací systém celé budovy, internetové připojení. Bukovečtí se rozhodli, že zde nainstalují bezpečnostní kamery z důvodu hlídání parkoviště, sjezdovky plochy na druhé straně cesty.

-Nabízela se možnost využití podkroví, ale z důvodu úspor jsme to nakonec zamítli, protože by to znamenalo další peníze navíc. Své zázemí tu najde jednotka požární ochrany III. stupně pro svůj výkon, akceschopnost. Bude tu garážové stání, šatny, sociální nařízení. Nahoře se bude nacházet školící místnost, klubovna s kuchyňkou. Když přijedou kluci ze zásahu, budou mít možnost uvařit si čaj, kávu – doplnil Daniel Hořava, místostarosta.

Ve stávající budově hasičské zbrojnice v budoucnu najde své zázemí technické služby. Nová hasičská zbrojnice bude stát přibližně 13 milionů korun. Obec na ni získala dotaci 4,5 milionu korun z ministerstva vnitra, částkou 2,25 milionu korun Bukovci přispěl Moravskoslezský kraj.

Doufáme, že počasí vydrží a vše pojede podle plánu – shodlo se vedení obce.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.