JABLUNKOV / Rovněž v letošním roce město Jablunkov opravilo místní komunikace. Do oprav investovalo 2 mln korun z rozpočtu města.

– Každým rokem se snažíme opravit místní komunikace. Občané můžou podat na městský úřad na Místní hospodářství návrhy na opravy cest. Speciální komise objede jednotlivé lokality a pak určí, které se budou opravovat, které jsou opravdu akutní, které musí počkat na příští rok – vysvětlil starosta Jablunkova Jiří Hamrozi.

Město se každoročně snaží získat na opravu městských komunikací dotace. Vloni to byla částka 5 mln korun. Za tu se mezi jinými opravila cesta od Tesca do Městského lesa, pod konečnou na Písečné. Letos bohužel v souvislostí s pandemií nebyl vypsán žádný dotační program, proto město muselo najít peníze ve vlastním rozpočtu. Opravila se cesta naproti radnice, ulici Velebnovského, ulici směrem k Bělé, za pizzerii Chachar, do Radvanova.

– Opravili jsme ty nejnutnější cesty. Věřím, že v příštím roce se situace uklidní a opět budeme žádat peníze na opravu prostřednictvím dotačních programu – dodal na závěr Hamrozi.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.