JABLUNOV / V areálu SOŠ a SOU Jablunkov minulý týden proběhl čtvrtý ročník výstavy králíků, drůbeže a exotického ptactva. Hlavním pořadatelem byl Český svaz chovatelů Jablunkov. Výstava trvala od pátku do neděle.

„Výstava se koná již po čtvrté, zájem ze strany veřejnosti je z roku na rok větší, což nás velice těší a dodává energii do organizování dalších akcí. Páteční dopoledne bylo již tradičně vyhrazeno pro školy a mateřské školky.“ těšil se z velkého zájmu Jakub Czepiec, jeden z hlavních organizátorů.

Během výstavy delegovaní členové svazu posuzovali kvalitu drůbeže, vodní drůbeže a králíků. Nejlepší kusy dostaly čestné ceny.

„Pro vítěze se snažíme zajistit ceny, nejen pro dobrý pocit z vítězství, ale dostanou třeba i krmení, čímž jim alespoň nějak finančně pomůžeme,“ dodal Czepiec.

Jedním z nejmladších chovatelů je Jakub Lisztwan z Milíkova, který má doma slepice, ale nejvíc ho baví chov králíků. Své nejlepší králíky vystavoval v minulých ročnících, za které získal i ceny.

„V tomto roce bohužel nemám žádné výstavní králíky, protože přišel mor, ty nejlepší kusy mi uhynuly, doufám, že v příštím roce opět budu vystavovat,“ řekl Jakub Lisztwan, který se od prvních ročníků aktivně a zodpovědně zapojil do organizace výstavy.

„Jsme rádi, že se nám daří organizovat tuto výstavu drobného zvířectva už po čtvrté, máme celkem širokou, ale hlavně mladou základnu,“ podotkl Jakub Czepie.

Nechybělo ani dobré občerstvení.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.