KOŠAŘISKA / Tradičně v poslední školní den, letos 28. června, se v Košařiskách konaly školní radovánky. Počasí přálo – i když bylo opravdu horko, v údolí říčky Kopytné byla teplota vzduchu byla snesitelná. 

Žáci a jejich učitelé překvapili velmi zajímavým programem s názvem V džungli. Rodiče, prarodiče, přátelé školy se tak ocitli v srdci tropického lesa a mohli si připomenout příběh  Mauglího. 

Na scéně se představily děti z mateřské školy v roli motýlů, nechyběly barevní papoušci či hmyz. Samozřejmě se objevil i Mauglí, moudrý učitel medvěd Baloo, tygr Sarg Khan, přítel Mauglího krajta Kaa a opice Bandar-Log, které neměl v lásce žádný obyvatel džungle.  

Školní radovánky byly také příležitosti k rozloučení se s nejstaršími žáky, kteří po prázdninách budou pokračovat ve vzdělávání na základní škole v Bystřici.

Navzdory tomu, že škola v Košařiskách je malá, Školní Matice připravila pro děti spoustu atrakcí, jako nafukovací hrad, malování na obličej a řemeslné dílničky.

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.