ŻERKOWO / V rámci Zlotu Młodzieży Polonijnej Orle Gniazdo se uskutečnil průvod účastníků ulicemi Żerkowa, obce, v níž se setkání mládeže koná. Zúčastnili se ho tři zástupci české delegace – Marek Konieczny, Urszula Pustówka a Erik Navrátil.

Mládež prošla ulicemi Żerkowa v oblečení, které je charakteristické pro jejich region, mladí lidé nesli vlajky zemí, ve kterých žijí. Průvod doprovázela dechovka a hasičské vozy.

Naše delegace reprezentovala náš region harcerskou uniformu a tričkem s nápisem „Po Naszymu“.

Účastníci setkání mládeže mají velmi intenzivní program. Navštěvují Poznaň a okolní města, účastní se workshopů a různých soutěží, které prohlubují pouto mladých Poláků s jejich domovinou.

Neméně důležitou součástí setkání je integrace mladých krajanů, kteří přišli do Żerkowa z 21 zemí světa.

Ve čtvrtek se zúčastnili velkého kvízu o Polsku. Náš region odvedl dobrou práci, protože Marek Konieczny získal první místo se svou skupinou a Urszula Pustówka s Erikem Navrátilem třetí.

Urszula Pustówka, Marek Konieczny

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.