ČESKÝ TĚŠÍN / Příjemná oslava předcházela premiéře Polské scény Těšínského divadla v Těšíně v sobotu 27. dubna. Ředitel TD Petr Kracik předal herečce Halině Pasekové, Bronzovou medaili Gloria Artis za zásluhy pro kulturu, kterou jí udělil ministr kultury a národního dědictví Polské republiky.

„Říct o Halině Pasekové, že je nesmírně zasloužená, to je jako byste neřekli nic. Je v našem divadle pořád,“ uvedl umělecký ředitel Polské scény, Bogdan Kokotek, když uváděl premiéru. Medaile za zásluhy o kulturu v Gloria Artis je udělována lidem, kteří vynikají zejména v oblasti umělecké tvorby, kulturní činnosti nebo ochrany kultury a národního dědictví.

Laureátka přiznala, že hraje v Těšínském divadle od roku 1961 a chtěla by zůstat co nejdéle. Tentokrát seděla v publiku, zvědavá, jak se povede premiéra „Tanga“ od Sławomira Mrożka. V předchozí realizaci v roce 1991 hrála Eleonoru.

CR

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.