ČESKÝ TĚŠÍN / V úterý a ve středu v Kulturním a společenském středisku Střelnice probíhaly eliminace 16. Festivalu dětské písně (Festiwal Piosenki Dziecięcej ) pro žáky polských základních škol. Na eliminace se přihlásilo 86 interpretů – sólových i skupinových.

 

V úterý o možnost zazpívat si ve finále bojovali nejmladší účastníci – z první a druhé kategorie (1.-3. třída a 4.-6. třída). Na druhý den předkolo absolvovali soutěžící nejstarší kategorie (třídy 7.-9.) a duety o´plus vokální soubory.  

 

Účastníky hodnotila pětičlenná porota, ve které zasedli  Agnieszka Biernat, Ivana Máchová-Blaštíková, Piotr Gruchel, Zbigniew Siwek a Michal Smolán. Do finále bylo vybráno 19 soutěžících. Finále proběhne 27. dubna v Kulturním domě Petra Bezruče v Havířově a soutěžící tradičně budou bojovat o ceny poroty a publika.   

 

Ročníky Festivalu dětské písně se konají každý druhý rok. Pořadatelem eliminací je Polské umělecké sdružení Ars Musica (Polskie Towarzystwo Artystyczne „Ars Musica”) Pořadatelem koncertu finalistů je Matice školská (Macierz Szkolna) v Havířově-Bludovicích.

Představujeme fotografie a filmové záběry z prvního dne eliminací.

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.