TĚŠÍN / A znovu v obou Těšínech po šest dní bude znít jazz. Blíží se totiž 45. Těšínský jazzový festival. Koncerty se uskuteční v KaSS „Střelnice“, ale také v klubech, kavárnách nebo galeriích na obou stranách Olzy. Prostě v místech, která zdůrazní ještě víc jedinečnou atmosféru festivalových večerů.

Proto se vyplatí v kalendáři rezervovat čas od 19. do 24. listopadu. Letos se v rámci festivalu uskuteční osm hudebních akcí. Budou hrát, mimo jiné, Silesian Dixie Band, Fernando Saunders, Petr Litwora Kvintet, Formace Jazz Q a Dan Bárta & Robert Balzar Trio.

Fanoušci jazzové hudby se mohou také podívat na „Střelnici“ na výstavu doprovázející akci s názvem Jazz World Photo 2018. „Akce je rok od roku více populární, shromážďuje několik tisíc fanoušků improvizované hudby; neustále se vyvíjí, má ambice trvale se objevovat v kalendáři důležitých hudebních akcí na mapě regionu a země – zvou organizátoři.

kc

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.