REGION / Soubor Małe Oldrzychowice se zúčastní 10. ročníku festivalu Polonijny Festiwal Dziecięcych Zespołów Folklorystycznych Iwonicz-Zdrój, který se bude konat od 19. do 25. června. Na festival přijede 16 souborů z celého světa.

Každý soubor, který se chtěl zúčastnit Festivalu, musel splnit programové podmínky. „Nejdřív je třeba ukázat tanec ze země, kde soubor funguje. My jsme zvolili valašské tance,“ vysvětluje Janina Kokotek, vedoucí souboru. Ostatní vystoupení se musí skládat z polských a regionálních tanců.

„Děti budou tančit horalské a slezské tance a také polonézu,“ doplnila Janina Kokotek, která zdůraznila, že na festivalu Małe Oldrzychowice představí úplně nový program.

Nebude to premiéra souboru Małe Oldrzychowice na tomto festivalu: dostal se na něho už v minulém roce. Letos do Iwonicza-Zdroju pojede 16 dívek i 8 chlapců.

„Tato cesta nás hodně stojí, proto jsme rádi za finanční podporu, kterou jsme obdrželi. Dostali jsme peníze z Funduszu Rozwoju Zaolzia, pomohl nám také Generální konzulát v Ostravě, ale samozřejmě pamatujeme i na další sponzory,“ doplnila Janina Kokotek.

Letos na festival přijedou soubory z Běloruska, Kanady, Litvy, Lotyšska, Moldávie, Ukrajiny a také USA.

kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.