ČESKÝ TĚŠÍN / Předzvěstí toho, co diváci uvidí hned po prázdninách, a také první konfrontací s diváky byla poslední v této sezoně premiéra Polské scény Těšínského divadla v Českém Těšíně. V sobotu 23. června Polska scéna zahrála „Vášnivou ženu“ současné anglické autorky Kay Mellorové v režii Adama Sroky.

– Měli bychom se těšit z každé chvíle života – toto je poslední věta a také poslání celé divadelní hry, která vypráví o rodinných vztazích, vzájemných relacích nejbližších osob: matky, otce, syna, manželky, manžela. Pro hlavní postavu Betty svatba syna je mezníkem v životě, který nabádá nejenom k reflexi, k shrnutí ale také k provedení velkých změn, nalezení nové životní cesty.

Komorní divadelní hra má několik zajímavých rolí, ze kterých se do popředí dostává vášnivá žena Betty. Zahrála ji Anna Paprzyca. Je to další herečka Polské scény, která dostala příležitost ukázat se letos v hlavní, prvoplánové roli, které jsou podřízené všechny ostatní role. Před ní to byla Małgorzata Pikus v „Job Interviews” Petra Zelenki a také Lidia Chrzanówna v „Tektonice citů ” Erica Emmanuela Schmitta.

Hru „Vášnivá žena“ stojí za to vidět, a to nejenom z důvodu skvělé Anny Paprzycy, ale také proto, že toto dílo hovoří o věcech, které se týkají každého z nás. Na webu Těšínského divadla data zářijových představení jsou již uvedené.

CR

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.