BYSTŘICE / Poslední přípravy na Zlot, které trvají už od středy, se blíží do finále. Právě dnes se v areálu Parku PZKO, kde se Zlot bude konat, stavějí stany a stánky, dorazily už sudy s pivem, taktéž přenosné toalety. Čeká se na scénu, která oproti minulým ročníkům bude stát na tenisových kurtech. S přípravami pomáhá pořadatelům – Místní skupině PZKO – obec Bystřice.


Letošní Bystřický Zlot má hvězdné obsazení: slovenský IMT Smile, český Žlutý pes, a polská legenda Perfect. Hudební nadílku otevře regionální Ampli Fire, uzavře taktéž regionální Cafe 80.

-Jsem opravdu velmi rád, že se na přípravách podílí na 80 dobrovolníků z řad bystřických členů PZKO, přičemž nemálo z nich je členy Klubu mladých, což těší obzvlášť – informoval místopředseda MS PZKO Paweł Sajdok.

Jelikož je Bystřický Zlot, i přes ryze hudební charakter, akcí pro celé rodiny, pořadatelé nezapomínají i o těch nejmladších návštěvnících. Vedle sudů s pivem lze vidět i sudy s kofolou. – Nanuky budou také, a samozřejmě i teplá jídla – upřesnil Sajdok. Zároveň dodal, že své prodejní stánky, kromě bystřického PZKO, bude mít také Matice školská bystřické Polské základní školy Stanisława Hadyny a místní ZO Českého svazu zahrádkářů.
(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.