BYSTŘICE / Fungl nové přízemí a schody vedoucí na poschodí. Tak se dá v krátkosti popsat rekonstrukci, která posledních pár měsíců probíhala v Domě PZKO v Bystřici. Zhruba milionová investice přinesla novou jídelnu, kuchyni, vstupní prostory a schodiště.


– Našim největším problémem byla kuchyně. Proto v rámci rekonstrukce jsme se rozhodli vyměnit úplně všechno. Od elektroinstalace po kompletně nové vybavení. V kuchyni je nová podlaha, přibylo výdejní okénko – krátce popsala rekonstrukci kuchyně předsedkyně Místní skupiny PZKO v Bystřici Lucyna Škňouřil.

Stavební revolucí prošla i jídelna. Kromě stavebních zásahů bylo zde instalováno nové osvětlení a ozvučení, k montáži je připraveno plátno a projektor. Tak vnikla druhá, o trochu komornější místnost než sál v patře, kterou členové bystřické MS budou moci využívat k pořádaní menších akcí, jako třeba přednášky. Je vhodná i pro neformální setkání, například Klubu mladých.

Dámy pak zajisté budou chválit nápad s velkým zrcadlem u vstupu na toalety. – S tímto nápadem přišel projektant, a musím přiznat, že nápad měl opravdu dobrý – dodala předsedkyně. Doplnila zároveň, že se nepodařilo stihnout vše, co bylo v plánu. – Zlobí nás trochu podlaha, nechce uschnout. Zřejmě je to tím, že Dům PZKO je u svahu, a sluníčko tady moc nesvítí. 
Nicméně jsme přesvědčená, že chybějící koberec v jídelně nikomu na Zlotu nebude vadit – konstatovala.

Jedná z největších hudebních akcí v regionu – Bystřický Zlot, letos s hvězdnou polskou kapelou Perfect – začne již za dva dny. Což nás samozřejmě navedlo na otázku, kterou z písniček Perfectu znala předsedkyně bystřické Místní skupiny nazpaměť jako první. – Zcela určitě to byla Autobiografia – odvětila bez váhání Lucyna Škňouřil.
ikz

 

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.