REGION / Kašpar, Melichar a Baltazar vyjdou do třineckých ulic v sobotu 6. ledna. Již od začátku roku v celé České republice probíhá další Tříkrálová sbírka, kterou organizuje nezisková organizace Charita. Tříneckou sbírku zahájí průvod v čele s králi na koních, který povede z náměstí T.G.M. na náměstí před domem kultury Trisia, kde bude probíhat kulturní program.

V rámci minulé sbírky Charita získala 659 tis. korun v Třinci, 867 tis. korun v Jablunkově, 931 tis. korun v Českém Těšíně a 315 tis. v Bohumíně. Výsledek letošní sbírky se ještě nedá předvídat, ale jedno je jisté: v ulicích naší diecéze se objeví 2 967 pokladniček.

Výnos sbírky bude rozdělen následovně: 65 procent zůstane v regionu, 15 procent je určeno na podporu projektů Charita v diecézi, 10 procent putuje do zahraničí, 5 procent podpoří celonárodní projekty a zbylých 5 procent bude hradit náklady spojené s pořádáním sbírky.

ikz

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.