Víkend bude plný zajímavých akcí, stačí si vybrat:

    1. Svatojánská noc

    V páteční odpoledne se určitě zastavte na Zámeckém Vrchu v Cieszyně. Od 16 hodin budou tady připravené aktivity v rámci Svatojánské noci – Noci slova. Na účastníky čekají výstavy, koncerty, workshopy, setkání s umělci, hudebníky, básníky, promítání filmů. Program až do půlnoci.

    2. Přednáška v Książnicy

    Zajímavé přednášky se můžete zúčastnit v pátek od 17 hodin v Książnicy Cieszyńské. Prof. Radosław Zenderowski z Univerzity kardinála Stefana Wyszyńského ve Varšavě bude přednášet na téma: Cieszyn na společenské a kulturní mapě Střední Evropy. Během setkání bude i prostor pro diskuzi.

    3. Milan Vilč Trio a Darina Krygiel

    V mci hudebního salonu v kavárněčítárně Avion vystoupí v pátek od 17 hod. Milan Vilč Trio (Milan Vilč – klavír, Vladimír Třicátný – baskytara, Jiří Bučánek – bicí), zazpívá Darina Krygiel. Kromě jazzových standartů, uslyšíte moderní skladby a taky vlastní tvorbu.

    4. 3nec Gastro Show

    Přijďte ochutnat exotická jídla a to nejlepší od šéfkuchařů našeho regionu. Třinecký gastronomický festival začne v sobotu v 9 hodin na náměstí Svobody. Nebude chybět ani tradiční soutěž v pojídání chilli – Chilliman, sportovní vyžití či koncerty.

    5.  Mezinárodní svatojánský folklórní festival

    V sobotu odpoledne v parku PZKO v Bystřici vystoupí folklórní soubory z okolí a ze Slovenska. Od 15.30 zahrají, zatančí a zazpívají: Bystrzyca, Nowina, Bezmiana, Trowniczek, Łączka, Zaolzi, Slezan, Trombitáši Štefánikovci.

    6. Výlet k pramenům Olzy

    Skupina cyklistických nadšenců se v sobotu vydá k pramenům řeky Olzy. Na akci zvou Cyklistický spolek Olza, Cyklistický klub Ondraszek a Místní skupina PZKO Český Těšín-Centrum. Sraz účastníků v 9 hodin v Městském lesu v Jablunkově. Odjezd v 10 hod.

    7. Den obce Bocanovice

    Obec Bocanovice společně s místními spolky, mj Místní skupinou PZKO, chystá odpoledne plné hudby a zábavy. Po mší svaté, která začne ve 13 hod., na místní a přespolní čekají koncerty, atrakce pro děti, občerstvení a večer diskotéka. Nebude chybět speciální pivo Bocón.

    8. „Wianki”v Orlové

    Místní skupina PZKO Orlová-Lutyně zve v sobotu na již tradiční akci „Wianki“. Zahradní slavnost s muzikou a vystoupeními souborů a kapel začne v 16 hod. na zahradě Domu PZKO. Pochutnáte si i na domácí kuchyni.

    9. „Klub starých mládenců“

    Na sobotní večer Polská scéna Těšínského divadla chystá další premiéru. Poslední představení sezony režíroval Adam Sroka. Jedná se o hru polského dramaturga Michała Bałuckiego z 1890 roku „Klub starých mládenců“.

    10. Těšínský rodinný výlet na kole

    Víkend s rodinou? Vezměte kola a vydejte se společně s Turistickým klubem cyklistů Ondraszek do polského Goleszowa. XX Těšínský rodinný výlet na kole proběhne v neděli, sraz v 10 hodin na náměstí v Cieszyně. Po přijezdu do Goleszowa na programu budou občerstvení, hry a soutěže.

    (pe)

     

    Štítky: , , , , , , , ,

      Komentáře



      CZYTAJ RÓWNIEŻ



      REKLAMA Walizki

      REKLAMA
      Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

      www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

      Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
      Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
      Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.