ČESKÝ TĚŠÍN / Minulý pátek studenti středních škol z Českého Těšína již podesáté uspořádali majáles nad Olzou. Studentský svátek letos probíhal v duchu hnutí hippies.

V 10 hodin se majálesový průvod vydal na náměstí ČSA, kde již na letošního krále a královnu čekal starosta města Vít Slováček, který panovnické dvojici předal symbolický klíč od města. Všichni si poté společně zazpívali majálesovou hymnu.

V kulturním programu, který moderovali Michaela Chylová z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně a Petr Malyjurek ze střední průmyslové školy ve Frýdku-Místku, vystoupili mj. studenti všech českotěšínských středních škol. Letos se do majálesových oslav poprvé zapojila i křesťanská škola Slezské diakonie.

Program se jako obvykle vyznačoval pestrou žánrovou paletou: nechyběl street dance, vystoupení parkurové skupiny Gravity Defeaters, zpěvačky Michaely Chylové, taneční dvojice z Gymnázia J. Božka v Českém Těšíně nebo M-Bandu z Polského gymnázia Julia Słowackého. Dále se mezi interprety objevili např. Magdalena Wania, bratři Orszulikových, Piotr Cienciała, Adam Staszczak a řada dalších. Oslavy studentského svátku pokračovaly do pozdních večerních hodin v klubu Brusírna.

Již tradičně byla součástí majálesu i soutěž masek. Pro nejlepší z nich hlasovalo publikum, které se sešlo na náměstí. Letos první příčku obsadila pedagožka z Gymnázia J. Božka v Českém Těšíně.

AS

Překlad: Pygmalion

Štítky: , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.