MOSTY U JABLUNKOVA / Mateřská a základní škola spolu s Matici školskou pozvali v pátek rodiče a příznivce na ples do Domu PZKO v Mostech u Jablunkova.

Na programu bylo vystoupení mladého tanečního páru – Elišky Suszkové a Davida Hermana z třineckého tanečního klubu Elán, kteří spolu tančí již čtyři roky. S mladými tanečníky si zatančili rovněž účastníci plesu. K tanci hrála skupina GALAX.

Do polské základní školy v Mostech u Jablunkova chodí 16 žáků, do mateřinky také. Na parketu Domu PZKO se však v pátek bavilo více než 130 osob – rodičů, prarodičů, absolventů a přátel školy. A to znamená, že plesy v Mostech jsou populární.

Zanedlouho se v Mostech bude konat maškarní ples pro děti, který je vždy pořádán v úterý před popeleční středou v Domě PZKO. Další událostí, na kterou se žáci mostecké školy připravují je lyžařská soutěž Zjazd Gwiaździsty (25. února). – Jsme opravdu rádi, že konečně máme dost sněhu a dětí mohou trénovat. Ve škole máme devět běžců, kteří se na letošní Zjazd připravují – sdělila ředitelka školy Maryla Hlávka Kraina.

AS/tnj

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.