Vybrali jsme pro Vás pár tipů, kam vyrazit o víkendu. Už od pátku čeká Vás řada zajímavých akcí.

1. Cesty blízké a daleké

První letošní setkání z cyklu Cesty blízké a daleké bude patřit dvěma mladým cestovatelům. V pátek od 18 hod. v knihovně v Havlíčkově ulici budou Tomasz Glac a Ondřej Mitrenga vyprávět o své cestě do Mongolska napříč 8 státy.

2. Koncert dobré vůle

Místní skupina PZKO Dolní Líštná zve v sobotu na benefiční koncert. V Domě PZKO vystoupí od 16 hod. sbor Hutnik a Jana Przywarová, studentka ostravské konzervatoře.

3. Keramické tvoření

Archeopark v Chotěbuzi připravuje na sobotu akci pro malé a velké. V prostorách keramické dílny se budou od 8 do 16 hodin konat dílny Tvoření z keramické hlíny pro děti i dospělé. Účastníci si budo moc vyrobit z hlíny výrobky na kruhu i mimo něj.

4. Tradiční „Jasełka“

„Jasełka“ v Divadle Adama Mickiewicze w Cieszyně mají již šestnáctiletou tradici. Představení s vánoční tematikou obohacené regionálními motivy každým rokem připravuje Divadelní soubor farnosti sv. Alžběty v Cieszyně. Letošní představení se bude konat v několika termínech – premiéra v nejbližší sobotu v 16 hod.

5. Tříkrálový koncert – Quadricinium Vocale Carviniense

Městský dům kultury v Karviné zve na tříkrálový koncert do Kostela Povýšení sv. Kříže ve Fryštátě. V sobotu od 16 hod. vystoupí Quadricinium Vocale Carviniense. Karvinské vokální kvarteto je poloprofesionální ženské pěvecké komorní sdružení, jeho zakladatelkou je sbormistryně Sborového studia Permoník, Eva Šeinerová.

6Těšínský ples

do ranních hodin se budou bavit účastníci XIII Těšínského plesu, většina z nich oblečená do regionálních krojů. Zábava začne v 19 hodin v restauraci Kasztanowy Dwór. Vystoupí soubor „Olza”, k tanci a poslechu zahrají kapely „Wałasi” a „Rajwach”.

7. Novoroční koncert se souborem TA Grupa

Hostem novoročního koncertu v PZKO v Třinci Terase bude vokální soubor TA grupa, který působí při Místní skupině PZKO Český Těšín-Sídliště. TA Grupa vystoupí v nedělí od 16. hod. v Domě PZKO Adama Wawrosze.

8. Plavaní s otužilci

Pokud se chcete zúčastnit nedělní akci na náměstí v Cieszyně, stačí vzít s sebou… ručník a plavky. Rozhodně budete potřebovat i trocha odvahy. Místní otužilci zvou na společné plavání. Na náměstí budou umístěny nádrže z ledovou vodou. Zájemci si budou moct zaplavat společně se zimními plavci z regionálního spolku otužilců.

9.Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Koncerty, workshopy, zábavné akce a hlavně veřejná sbírka budou součásti finále celostátní benefiční akce Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, která se bude v neděli konat také v Cieszyně. Výtěžek bude věnován nadací WOŚP. Cílem je pomoc ve zdravotnictví a nákup výbavení pro nemocnice, hlavně pro dětská a geriatrická oddělení.

(pe)

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego