ČESKÝ TĚŠÍN / Międzygeneracyjny Uniwersytet Regionalny (Mezigenerační regionální univerzita, zkr. MUR) Vás srdečně zve na říjnové setkání MUR při Polském kulturně-osvětovém svazu v ČR, tentokrát na přednášku „Zahrada – umění neustálých změn“.

Krajinná architektura je umění tvorby zvláštních míst, kterým dominuje zeleň a jejichž hlavním rysem je proměnlivost. Když do takových míst vstupujeme, můžeme si být zcela jisti, že v jiné denní nebo roční době, anebo řekněme za deset nebo padesát let, je najdeme v jiném stavu, než v jakém jsou dnes, nicméně že mohou být stále stejně okouzlující, pokud o ně člověk láskyplně pečuje.

Přednášku o krajinné architektuře povede ve čtvrtek od 17. hodin Rudolf Klus, absolvent Gymnázia Julia Słowackého s polským jazykem vyučovacím v Českém Těšíně a zároveň absolvent Fakulty zahradnictví a krajinné architektury Vysoké školy zemědělské v Brně (dnes Mendelova univerzita) a majitel společnosti zabývající se návrhy, realizací a péčí o městskou zeleň, návrhářstvím zahrad apod.

Rozhovor s Rudolfem Klusem jsme zveřejnili v květnovém vydání „Zwrotu“.

Překlad: Pygmalion

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.