JABLUNKOV / Město zrekonstruovalo poškozenou malou scénu v Městském lese a opravilo most vedoucí do Městského lesa.

Obnovená malá scéna v Městském lese

V zimě, těsně před Vánocemi, zasáhla Jablunkov silná větrná smršť, která způsobila značné škody. Jedním z postižených míst byl i Městský les, kde na malé pódium spadl mohutný strom a zcela ho zničil.

Pódium, které se využívalo mimo jiné během Gorolských slavností, kdy na něm měli své stánky řemeslníci, bylo koncem června znovu postaveno. Nová konstrukce je věrnou kopií té předchozí. Náklady na rekonstrukci byly hrazeny z pojištění.

Oprava mostu vedoucího k Městskému lesu

Obyvatelé Jablunkova i mimo něj mohou nyní bezpečně využívat most vedoucí do Městského lesa. „Město opravilo most, který dříve představoval nebezpečí pro chodce,“ uvedl Jiří Hamrozi. Dodal, že modernizace byla nutná pro zajištění bezpečnosti a komfortu uživatelů mostu. Rekonstrukce zahrnovala výměnu povrchu a investice byla financována z rozpočtu města.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego