ROPICE / Rozloučení s páťáky, zamyšlení prvňáčků nad jejich prvním rokem ve škole, knihy na památku pro odcházející „páťáky“ a ocenění pro vynikající žáky a také květiny pro učitele. Takto přivítali 30. června letní prázdniny žáci smíšené polsko-české školy v Ropici.

S žáky školy v Ropici se rozloučil nejen pedagogický sbor a zástupci rodičů, ale také starostka obce Ropica Gabriela Szmeková.

Všichni popřáli žákům krásné léto, aby se v září vrátili do školy s energií a chutí do učení a aby páťáci, kteří školu opouštějí, měli na své působení v ropické škole hezké vzpomínky.

S uměleckým programem vystoupili střídavě polští a čeští žáci. Repertoár v obou jazycích byl skutečně prázdninově laděný. Nechyběly básničky a písničky, které přinesly prázdninovou náladu. Prázdniny předznamenalo i výjimečně letní počasí. A protože se celá slavnostní akce na závěr roku konala na školním hřišti, žáci tak plynule přešli ze školního času do prázdninové zábavy na čerstvém vzduchu.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.