VENDRYNĚ / V pátek a v sobotu 18. a 19. listopadu se ve Vendryni konaly vánoční dílny, které pořádala obec společně s Místní skupinou Polského kulturně-osvětového svazu. V Czytelni si návštěvníci mohli pochutnat na jídlech připravených MS PZKO, zakoupit vánoční ozdoby a drobné dárky. Děti se zase rády účastnily rukodělných dílen.

Organizátoři si nemohli vysnít lepší kulisy. První den dílen napadl první letošní sníh. Hlavní sál byl svátečně vyzdoben, všude byla světýlka a vánoční stromky. Dílny se v těšily obrovským zájmem.

Ceny občerstvení, vánočních ozdob a drobných dárků byly přijatelné. Návštěvníci nakupovali ozdoby na vánoční stromky, adventní věnce, svíčky, ozdoby na vánoční stůl všeho druhu – od tradičních až po perníkové. K vidění byla spousta šperků, drobných výrobků, ručně vyráběných plyšáků, čepic, šál a rukavic.

Obrovský zájem o dětské dílny

Zvláště atraktivní byly stánky s dílničkami. Zatímco se dospělí věnovali prohlížení a nákupům rukodělných výrobků, děti se věnovaly výrobě ozdob, vánočních dekorací, magnetek na lednici nebo zdobení perníčků.

Zájem o dílny byl někdy tak velký, že děti musely čekat, až na ně přijde řada. Čekání se však vyplatilo, protože si za malý poplatek mohly vyrobit vlastní výrobky s vánoční tematikou.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.