HRÁDEK / Stejně jako mnoho jiných místních skupin PZKO také ta v Hrádku letos slaví 75. výročí svého založení. Oslavy jubilea se konaly v neděli 23. října v místním Domě PZKO. Byl připraven umělecký program a zajímavou formou byly podány potřebné znalosti o historii PZKO a jeho místní skupiny v Hrádku.

Na začátku uměleckého programu děti z polské „Słonecznej Szkoły“ v Hrádku seznámily diváky s historií Místní skupiny PZKO. Program, připravený speciálně pro toto výročí, byl plný zajímavě podaných historických faktů. Děti zvládly texty mistrně. Bylo vidět, že si vystupování na pódiu opravdu užívají. Sledovat představení v přeplněném hledišti bylo proto naprostým potěšením.

Barbara Kúdela přečetla stručný a výstižný příspěvek Lidie Kluz o historii Místního skupiny PZKO v Hrádku. Předseda Stanislav Wolny mezitím hovořil o současné činnosti organizace.

Nadějná mladá kapela The Synks a jako dezert reaktivovaný Kryzys

Ve druhé části uměleckého programu vystoupila mladá nadějná skupina The Synks. Navzdory cizokrajně znějícímu názvu si diváci vyslechli senzační písně v nářečí, které mladí lidé používají. Umělci píší vlastní originální texty v nářečí.

Mladá kapela The Synks

Jako dezert vystoupila obnovená skupina Kryzys.

Výtvarné dílny pro děti

Pro děti, které neměly chuť poslouchat vystoupení hudebních souborů, připravili organizátoři výtvarné dílny.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.