ČESKÝ TĚŠÍN / Již tuto neděli 9. října v 16.00 hodin se v Těšínském divadle v Českém Těšíně uskuteční představení Akademie pana Kaňky v režii Katarzyny Deszcz. Na představení v podání Polské scény Těšínského divadla zve Hlavní výbor Polského kulturně-osvětového svazu. Vstup pro děti je zdarma. Vstupenka pro dospělého stojí pouhých 50 korun!

Před představením v 15:00 a po představení se navíc uskuteční komentovaná prohlídka divadla. Počet účastníků je omezen, proto je nutná rezervace. Diváci si budou moci prohlédnout herecké šatny, jeviště, zákulisí, kulisárnu, kostymérnu a modely kulis.

V Akademii se dějí mimořádné věci….

„Akademie pana Kaňky“ od Jana Brzechwy vyšla jako kniha pro mládež v roce 1946. Příběh zpopularizovala stejnojmenná filmová adaptace z roku 1983 v režii Krzysztofa Gradowského s hudbou Andrzeje Korzyńského. Roli pana Kaňku pak ztvárnil Piotr Fronczewski.

Premiéra inscenace „Akademie pana Kaňky“ z Těšína v režii Katarzyny Deszcz a s hudbou Małgorzaty Tekiel se konala 5. října 2019. Hlavní roli ztvárnil Grzegorz Widera.

„Akademie pana Kaňky“ vypráví příběh dospívajícího nezvedeného Adama Niezgódky a jeho kamarádů, kteří jsou umístěni do stejnojmenné akademie. Stará se o ně pan Ambroży Kaňka a Mateusz, učený špaček, který vlastně vůbec není pták. Na Akademii se dějí neobyčejné věci a postavy zažívají někdy legrační a někdy mrazivá dobrodružství. Mají také možnost setkat se s postavami z jiných pohádek a vidět své sny v zrcadlech.

Stále ještě zbývají volná místa

Vstupenky si můžete objednat v kanceláři Hlavního výboru PZKO: tel. 777 710 628 nebo zg@pzko.cz do pátku do 12.00.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.