DOLNÍ LÍŠTNÁ / Minulý pátek uspořádal Klub mládeže MS PZKO v Dolní Líštné další akci pro děti. Byla to druhá část setkání „S knihou na kufrech“. První se konala loni v létě. Cyklická a velmi oblíbená akce „S knížkou pod polštářem“, během níž děti přespávaly v Domě PZKO, se kvůli pandemii nemohla uskutečnit.

Místo toho MS PZKO v Dolní Líštné uspořádalo dvě jednodenní akce pro děti, které každoročně přicházejí do místního Domu PZKO, aby se pobavily, setkaly se svými kamarády a v neposlední řadě se seznámily se zajímavými dětskými knihami.

Společné čtení

Letošní akce se zúčastnilo 23 dětí, které byly rozděleny do dvou skupin. Probíhaly hry a soutěže, vyráběla se papírová velikonoční vajíčka. Každé vytvořené vejce dostalo jméno.

Vyvrcholením programu bylo společné čtení. Páteční čtení se konalo dvakrát po 20 minutách – dobrovolníci dětem četli vybrané úryvky z knih a děti pak četly i svým kamarádům.

Lektoři se vždy snaží vybírat zajímavé texty, aby děti zaujaly a podnítily je ke čtení. Cílem těchto akcí je povzbudit malé čtenáře, aby si doma s potěšením četly knihy. Na závěr všichni účastníci obdrželi krásné knihy.

Noční akce na podzim

Pokud to pandemická situace dovolí, vrátí se členové MS PZKO na podzim k dřívějšímu formátu akce, během které se děti nejen seznámí s novými knihami, ale mají také možnost přenocovat v Domě PZKO. Tato forma trávení času se dětem velmi líbila.

Setkání „S knihou na kufrech“ se uskutečnilo mimo jiné díky podpoře Rozvojového fondu Zaolzie.

Dorota Bartnicka

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.