REGION / PTTS „Beskid Śląski“ a harcerský oddíl „Czarne Pantery“ z Třince připravili pro děti a mládež ze základních a středních škol zajímavou nabídku turistické hry s názvem „Přes kopce – 2022“. Bude spočívat ve zdolávání vrcholů Beskyd.

„Cílem hry je dostat děti a mladé lidi od počítačů, povzbudit je k aktivnímu trávení času a poznávání krás přírody. A také integrovat děti a mládež. Proto se konají dvě společné turistické akce – zahájení hry s táborákem na Velkém Javorovém a ukončení hry s losováním cen, opět s táborákem,“ vysvětlují organizátoři v dopise zaslaném všem polským školám v regionu.

Účastníci musí zdolat 10 beskydských vrcholů. Individuálně nebo ve skupině, kdykoli

V rámci hry je třeba navštívit 10 vybraných míst, udělat si
individuální fotografii u speciální tabule a zaslat ji na adresu przez.kopce@seznam.cz.

„Na vrcholy můžete vystupovat jednotlivě, během rodinné výpravy nebo školního výletu,“ vysvětluje Wanda Franik z Polského turistického spolku. „Místa jsme vybrali tak, aby mladým lidem přiblížila náš region a zavedla je na méně známá, ale zajímavá místa,“ dodává.

Takto vypadá jedna z cedulí, u které je třeba se v rámci hry vyfotit.

Podrobné informace, pravidla hry a popis deseti vybraných míst najdete zde. Informace o turistické hře budou průběžně zveřejňovány na sociální síti Facebook.

Hra začíná 8. května. Bude se konat táborák.

Začátek hry je naplánován na 8. května ve 12 hodin na Velkém Javorovým
Nebude chybět táborák.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.