MILÍKOV / Michał Staszowski, odchovanec klubu SKI Mosty, získal v neděli svůj čtvrtý titul akademického mistra České republiky. Obsadil první místo a získal nejlepší FIS body ve své kariéře. Soutěž byla jiná i proto, že šlo o poslední soutěž v jeho bohaté sportovní kariéře.

Postup na olympijské hry byl v této sezoně jeho prioritou. Připravoval se v nové skupině s Ondřejem Berndtem, který patří k předním českým lyžařům a na posledních olympijských hrách skončil v kombinaci šestnáctý.

„Spolupráce s Ondrou mi hodně dala, zlepšil jsem svůj styl lyžování. Podzim jsem strávil na školení ve Švédsku a Švýcarsku. Do poslední chvíle jsem věřil, že budu schopen splnit nominační kritéria. Bohužel to nevyšlo,“ říká s nostalgií Michał Staszowski.

Náladu si spravil dvěma prvními a jedním druhým místem na soutěži „Český pohár“ v Albrechticích, kde byl favoritem. Své soupeře porazil s velkým náskokem.

„Přijel jsem jako favorit, zejména ve slalomu. Už jsem byl uvolněný, nešlo o olympiádu,“ řekl o setkání.

Minulou neděli stál na startovní čáře naposledy. Bylo to v Bílé, kde se konalo mistrovství FIS-UNI.

„Na soutěž přijeli ti nejlepší. Mohl jsem se také spolehnout na fandění mnoha přátel. Po prvním kole jsem vedl se svým týmovým kolegou Markem Müllerem. Ve druhém kole jsem vyhrál, dokonce jsem porazil Ondru Berndta. S čistým svědomím mohu říci, že jsem na vrcholu své kariéry. Kromě vítězství jsem získal nejlepší FIS body v kariéře,“ řekl Staszowski.

V cíli na něj čekal největší fanklub. Nechybělo ani šampaňské, které na něj stříkali jeho soupeři.

O bohaté sportovní kariéře a plánech Michała Staszowského do budoucna budeme psát v měsíčníku „Zwrot“.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.