1. „Pójmy, pójmy“

Kdy: pátek 21. ledna, 17.00
Kde: Cieszyn, Dom Narodowy

V pátek zveme na vystoupení českotěšínských folklórních souborů Slezan a Slezanek  Společný program pod názvem „Pójmy, my pójmy“ představí koledníky v době vánoční.

2. Tradiční „Jasełka“

Kdy: od 15. ledna do pondělí 24. ledna
Kde: Cieszyn, Divadlo A. Mickiewicze

„Jasełka“ v Divadle Adama Mickiewicze w Cieszyně mají již 17 letou tradici. Představení s vánoční tematikou obohacené regionálními motivy každým rokem připravuje Divadelní soubor farnosti sv. Alžběty v Cieszyně. Termíny a rezervace vstupenek – tel. +48  601 452 716.

3. Festival Scandi

Kdy: od středy 19. ledna do pondělí 24. ledna
Kde: Ostrava, kina Minikino i Art

Další ročník přehlídky severských filmů  přinese známá jména i nové objevy, hrané filmy i dokumenty, dramata i thrillery. Diváci uvidí snímky z Dánska, Norska, Finska, Švédska a Islandu.

4. Mistrovství juniorů a mládeže v krasobruslení

Kdy: od pátku 21. ledna do neděle 23. ledna

Od pátku do neděle bude možné fandit mladým krasobruslařům, kteří budou soupeřit v Cieszyně. Na místním zimním stadionu proběhnou Mistrovství juniorů v krasobruslení a Mistrovství mládeže jižního Polska a taky pohár Těšína. Vstup pro diváky zdarma.

5. Koncert Sofi Michalopulu

Kdy: pátek 21. ledna, 17.00
Kde: Český Těšín, Čítárna a kavárna Avion

Koncert mladé zpěvačky řeckého původu a její mužského doprovodu. Nechte se očarovat podmanivým hlasem této nadějné umělkyně.

6. Tři veteráni

Kdy: sobota 22. ledna, 15.00
Kde: Třinec, KD Trisia

V provedení divadla Indigo Company uvidí diváci pohádku nejen pro děti o odvaze, lidské hlouposti a skutečném lidském štěstí, které bývá na dosah. Patrně nejznámější pohádka z úžasné knížky Fimfárum – příběh tří vysloužilých vojáků, kteří se toulají světem.

7. Expozice, jak ji neznáte

Kdy: sobota 22. ledna, 11.00 a 14.00
Kde: Archeopark Chotěbuz-Podobora

Návštěvníci Archeoparku budou mít jedinečnou možnost zúčastnit se komentované prohlídky expozic v muzeu. Na akci je nutné objednat se předem.

8. Novoroční koncert ve Visle

Kdy: sobota 22. ledna, 17.00
Kde: Visla, Hotel Gołębiewski

Novoroční koncert odstartuje oslavy 60. let udělení městských práv. Zlatým hřebem večera bude polské hudební trio Tre Voci, které hraje vážnou a operní hudbu.

9. Festival koled

Kdy: neděle 23. ledna, 15.00
Kde: Karviná, Kostel Povýšení sv. Kříže

Smíšený pěvecký sbor Lira a jeho hosté vystoupí v neděli v Kostele Povýšení sv. Kříže. Během Festivalu koled zazpívají krom Liry sbory Dźwięk, Hejnał-Echo, kamerální pěvecký sbor římskokatolické farností v Karviné a  Towarzystwo śpiewacze Modus Vivendi z Katowic Piotrowic.

10. „Klub propozycji“

Kdy: neděle 23. ledna, 15.00
Kde: Dolní Líštná

Místní skupina PZKO zve na setkání věnované Jerzemu Mrowcovi, prvnímu polskému učiteli v Lištné. V 15.00 setkání na evangelickém hřbitově, kde budou položeny květiny na hrob Mrowce. V 16.00 přednáška v Domě PZKO.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.