DOLNÍ LÍŠTNÁ / Další akcí, kterou uspořádal výbor MS PZKO Dolní Líštná pro své seniory v rámci celoročního projektu s názvem „Navštěvujeme Polsko blízké i vzdálené“, byl výlet, který se uskutečnil druhou adventní neděli.

Nejprve si účastníci s průvodcem prohlédli zajímavější části Cieszyna a poté se autobusem vydali do nedalekých hor a navštívili Koniaków a Istebnu.

V Koniakowě navštívili a prohlédli si Muzeum koniakowské krajky a vyslechli si velmi zajímavé vyprávění o jeho historii i současnosti. Po chutném obědě v hostinci „Świstak“ se vydali do nedaleké Istebné, aby prožili pár chvil v adventní atmosféře vánočního jarmarku.

Senioři se za soumraku vrátili do Dolní Líštné ve velmi dobré náladě a plni dojmů. Výlet s velmi příjemným programem se uskutečnil díky finanční podpoře Nadace „Pomoc Polákům na východě“.

TaSz

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego