TĚŠÍN, POLSKO / Od příštího pátku 3. prosince můžete na náměstí v Cieszyně pocítit vánoční atmosféru a nakoupit vánoční dekorace a dárky. Mikulášský jarmark potrvá od 3. do 23. prosince.

Kromě tradičního jarmarku se stánky plnými vánočního zboží jsou na sobotu a neděli naplánovány další atrakce.

Stánky na náměstí už stojí. Během letošního ročníku Mikulášského jarmarku přijede do Cieszyna více než padesát prodejců. Na náměstí je připraveno třináct stánků, ve kterých najdete jedinečné a neopakovatelné vánoční ozdoby, ubrusy a ručně vyráběná vánoční přání, ale také dřevěné hračky.

Bohatým sortimentem stánků atrakce Mikulášského jarmarku nekončí. O víkendech 4. a 5. prosince a 11. a 12. prosince bude na náměstí vystavovat své zboží navíc více než 40 umělců ze Slezska.

Představí ručně vyráběné vánoční ozdoby a věnce, dřevěné a keramické výrobky, šperky, obrazy, ruční kosmetiku a přírodní svíčky. Na nejmenší účastníky čekají ručně šité panenky, skřítci, maskoti, polštářky a dřevěné hračky. Najdete zde také oblečení, čepice, šály a tašky z polských materiálů nejvyšší kvality.

„Nebude chybět ani voňavá káva, čaj a horká čokoláda a chutné občerstvení. V nabídce bude regionální med a sýry, koláče, ovoce v čokoládě a voňavé perníčky,“ dodává Katarzyna Koczwara z Městského úřadu v Cieszyně.

Mikulášský jarmark se vrací na náměstí v Cieszyně po roční přestávce. V roce 2020 byl organizován – stejně jako všechny kulturní akce – v online podobě. Organizátory jsou město Cieszyn a Cieszyňské kulturní centrum „Národní dům“.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.