TŘINEC / Na Borku v Třineckých železárnách došlo k poruše plynojemu. Informaci potvrdila primátorka města Věra Palkovská.

Aktualizace: Primátorka potvrdila, že situace je nyní pod kontrolou, občane se nemusí ničeho obávat a zítra ráno mohou jít do práce nebo do školy.

Třinecké železárny vydaly toto vyjádření: Plynojem odstaven, situace je pod kontrolou. Dnes ve večerních hodinách došlo kvůli technické závadě na plynojemu na Borku k úniku vysokopecního plynu. Událost zaznamenala čidla a aktivoval se havarijní systém. Situace je pod kontrolou. Nejsou zaznamenány nebezpečné koncentrace plynu. Plynojem je odstaven, bezprostředně jsme zahájili odstávku vysokých pecí a válcoven. Hasiči pokračují v měření koncentrací a kontrole.Příčinu závady zjišťuje odborná firma. Obyvatelům města nehrozí žádné nebezpečí.Omlouváme se za způsobené potíže

Závada na plynojemu

Podrobnosti zatím neznáme, jedná se o technickou závadu. „Pozor! Došlo k úniku vysokopecního plynu v Třineckých železárnách. Situaci řeší havarijní komise s hasiči. PROSÍME, nevycházejte ven a nevětrejte. Zatím nedochází k velkým koncentracím,“ uvedla starostka Věra Palkovská.

„Zatím se naštěstí nejedná o vysoké koncentrace,“ uvedla mluvčí Třineckých železáren Petra Jurásková.

„Na místo bylo prozatím vysláno 6 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Naše prvotní činnost spočívala v zajištění prostor a nyní provádíme měření koncentrací. Byly také spuštěny sirény a varujeme obyvatele,“ uvedl Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.