JABLUNKOV / Folk a rock na jedné scéně, v jednom klubu a na jednom koncertě? Nic neobvyklého, přesvědčili své hosty organizátoři akce „FOLK & ROLL 2021“ v jablunkovském klubu Rock Café Southock.

Koncert pořádaný v pátek 28. srpna zahájil Mužský pěvecký sbor Gorol z Jablunkova. Následovala vystoupení jak typických folklorních souborů, tak i těch, které kombinují folklor s rockem.

Diváci si mohli poslechnout soubory: Rozmarynek, Mionší, Zaolzioczek, Potasz se senzační cimbalistkou, slovenský Drevar, místní Lipku a Zaolzi a nakonec balkánský rock&roll – Mr. Loco. Nechyběl ani táborák a afterparty.

Kdo měl hlad, mohl se občerstvit buď v bufetu Rokáče, nebo u stánku MS PZKO Bukovec. Kuchyně byla stejně pestrá jako hudba na pódiu. Mohli jste si koupit regionální jídla, jako jsou jelita s kysané zelí, nebo také fastfood, jako třeba hamburgery nebo hot dogy. Členové PZKO podávali tradiční bramborové placky a domácí koláče.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.