KARVINÁ / V neděli 25. července se na zahradě Domu PZKO Karviná-Ráj konala mše ke svaté Anně a také Rodinná zahradní slavnost.

Před polednem se na zahradě Domu PZKO konaly mše svaté. Nejprve v polštině v 9.00 hodin a poté v 11.30 hodin v češtině.

Po mši svaté v 15.00 začala Rodinná zahradní slavnost, během které vystoupil soubor Suszanie a kapela Bezmiana. Kuchyně nabízela výborný bigos, prejt se zelím, bramboráky, grilované klobásy, teplé i studené nápoje a koláče, které upekly ženy z Klubu žen MS PZKO Orlová-Poruba.

„Tradičně se zde na den svaté Anny konaly slavnosti. Ráno se v kapli vedle Domu PZKO sloužily mše svaté, později se na zahradě vedle Domu PZKO podávala snídaně a oběd. Odpoledne hrál orchestr Malá Černá a bavili jsme se až do večera. Loni se bohužel kvůli omezením pořádaly pouze bohoslužby. Kromě toho jsme udělali experiment a mše místo v kapli byly na zahradě PZKO, protože do kaple by se vešlo jen pár lidí. Letos mše také byly na naší zahradě, protože se to všem líbilo,“ říká Ksenia Stuchlik, předsedkyně místní skupiny PZKO.

(NS)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.