CIESZYN, ČESKÝ TĚŠÍN / V pondělí 21. března se v sídle Euroregionu sešli zástupci Cieszyna a Sdružení Olza, aby se zúčastnili setkání se Sörenem Bollmannem, vedoucím Centra spolupráce Słubice-Frankfurt.

Bollmann se podělil o bohaté zkušenosti a osvědčené postupy Słubic a Frankfurtu nad Odrou při přípravě a realizaci loga a společné značky obou měst v polsko-německém pohraničí.

Ve stejný den se konalo také společné zasedání městských rad Cieszyna a Českého Těšína za účasti zástupců Euroregionu Těšínské Slezsko. Hostem byl již zmíněný Sören Bollmann z Centra pro spolupráci Słubice-Frankfurt, který představil proces tvorby společného loga obou měst.

Společná značka obou Cieszynů

Předsedové šesti přeshraničních pracovních skupin představili radním výsledky své práce a koordinátoři projektů průběh jejich realizace.

Cílem je vytvořit v rámci projektu „Cieszyn a Český Těšín společně“ společné logo a značku obou měst rozdělených hranicí.

„Zatím jsme na samém začátku. Inspirovali jsme se během výletu do Słubic a Frankfurtu nad Odrou. Tato dvě města mají hodně společného s Českým Těšínem a Cieszynem. Podařilo se jim zavést logo, které je společné pro obě města.

V praxi to vypadá tak, že když přijedete do Frankfurtu nad Odrou na radnici, uvidíte stejné označení na dveřích jako na radnici ve Słubicích. Kromě toho se logo nachází také na propagačních programech. Opravdu máte dojem, že to nejsou dvě, ale vlastně jedno město.

A to se nám natolik líbilo, že jsme se rozhodli připravit projekt, který byl úspěšný, a nyní se skutečně začíná pracovat na přípravě společné značky Cieszyna a Českého Těšína,“ vysvětluje starostka Českého Těšína Gabriela Hřebáčková.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.