ČESKÝ TĚŠÍN / Skupina žáků z ročníků III B a III C Polského gymnázia Juliusze Słowackiego se zapojila do projektu „Školy – velvyslanci Evropského parlamentu“. Jednou z části projektu byla ve čtvrtek 22. dubna výsadba pamětního stromu – stromu Juliusze Słowackiego.

„Je to součást evropského projektu nazvaného „Školy – velvyslanci Evropského parlamentu“. Začal na konci února a očekává se, že bude trvat až do června. Cílem projektu je podporovat výhody, které Evropská unie přináší mladým lidem. A včera byl Den Země, proto výsadba stromu,“ vysvětluje Barbara Kożusznik, vedoucí projektu.

Projekt v Polském gymnáziu Juliusze Słowackiego realizuje skupina třeťáků. „Vše v tomto projektu bylo plánováno mnohem dříve a mělo se konat v prostorách školy. Vzhledem k pandemii se však většina událostí koná online,“ řekla Barbara Kożusznik.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.