Pedagogické centrum pro polské národnostní školství v Českém Těšíně vyhlásilo v listopadu čtyři soutěže pro žáky z polských škol v našem regionu. Jednalo se o: „Rodinný poklad – natoč a vyprávěj“, „E-koleda, koleda…“, Probuď starou fotografii“ a „Škola za sto let“.    Všechny soutěže už mají své vítěze.

Rodinný poklad natoč a vyprávěj

Do soutěže „Rodinný poklad natoč a vyprávěj“ přišlo 14 příspěvků, z nichž pět získalo ceny. Děti posílaly  videa, prostřednictvím kterých „vyprávěly“ o pokladech své rodiny  (např. babiččin šálek, kuchařka, dědovy hodinky atd.).

Čestné  uznání v soutěži získali:
Franek Bubik – Bystřice,
Izabela Kopeć –  Hrádek,
Michaela  Kristen – Bludovice,
Miriam Lisztwan – Třinec,
Zuzana Sabela – Hnojník.  

Zde je jedno z oceněných videí

„E-koleda, koleda…“

Děti poslaly do soutěže 54 nahrávek,  pořadatelé udělili až 39 čestných uznání, vítěze můžete najít ZDE.  Cílem soutěže bylo nahrávání vánočních koled pomocí mobilního  telefonu. Koledy zpívali nejen samotní žáci, ale také celé rodiny.

„Probuď starou fotografii“  

Cílem soutěže bylo “ probuzení “ staré fotografie, to znamená, pořízení fotografie inspirované archivní fotografií předků. Do této soutěže se  přihlásilo 17  žáků a 10 z nich bylo oceněno.    Výstavu všech fotografií si můžete prohlédnou online(ZDE).   

Čestné uznání: Agata Bazgier – Hrádek,Jonáš Dudys – Hrádek,Szymon Chodura – Bludovice, Ewelina Krzywoń – Hnojník, Patrycja Młynek – Hrádek, Lucie Nechvátalová – Bludovice, Linda Piechaczek – Hrádek, Natalia Sikora – Gymnázium, Jan a Justyna Szewczykovi – Bystřice, FilipVelecký – Jablunkov.

„Škola  za 100 let“

Do poslední výtvarné soutěže se přihlásilo nejvíce žáků,  to znamneá 114 a 22 z nich bylo oceněno,   výsledky naleznete  ZDE. Děti dostaly  za úkol nakreslit, jak by měla jejich škola vypadat za 100 let.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.