1. Jazz time v Avionu

Kdy: v pátek 7 srpna, 17.00
Kde: Český Těšín, kavárna Avion 

Literární kavárnu Avion rozezní v páteční odpoledne jazz. Městská knihovna Český Těšín zve na koncert „Salut Franz”. Vystoupí Zbigniew Kaleta, Michal Niemirski & Petr Litwora Trio.

2. Filmy pod širou oblohou

Kdy: v pátek 7 srpna, v sobotu 9 srpna, 21.00
Kde: Český Těšín, Mosty u Jablunkova, Jablunkov

Další z cyklu projekcí pod noční oblohou v Českém Těšíně bude promítána v pátek ve 21 hodin v areálu KASS Střelnice. Tentokrát diváci zhlédnou českou komedii Příliš osobní známost. O den později stejný film zhlédnou diváci v Mostech u Jablunkova, v rámci cyklu filmů pod širým nebem (21.00, letní koupaliště). V Jablunkově v kině pod kaštanem bude pátek promítán film 3Bobule.

3.Koncert skupiny Lady Pank

Kdy: v sobotu 8 srpna, 20.00
Kde: Ustroń, Amfiteatr

Populární polská rocková kapela Lady Pank v rámci turné „Strach się bać” vystoupí v Ustroni. Koncertní turné, kterého název odkazuje na dobu pandemie a strachu, má lidi povzbudit a nabit pozitivní energií.

4. Den pro slony

Kdy: v sobotu 8 srpna, 9.00-17.00
Kde: Ostrava, zoologická zahrada

Kdo se v sobotu chystá do ostravské zoologické zahrady, může s sebou přinést nějaký vysloužilý elektrospotřebič. Pomůže tak chránit slony ve volné přírodě a zároveň získá vstupenku pro děti zdarma. Zoo připravila akci u příležitosti Mezinárodního dne slonů Ostrava, v areálu Zoo bude připraven program pro děti a dospělé.

5. Koncert pod noční oblohou

Kdy: v sobotu 8 srpna, 19.00
Kde: Český Těšín, venkovní areál KaSS Střelnice

Ostravská folková kapela Tři Vykřičníky zahraje v rámci letní akce Léto na střelnici – koncerty pod noční oblohou. Těšit se můžete na spoustu dobré muziky, skvělou letní atmosféru a mnoho dalšího. Kapela hraje vlastní písničky a občas také písně Jaromíra Nohavici.

6. Rodinný výlet na Prašivou

Kdy: v sobotu 8 srpna, 8.00
Kde: Komorní Lhotka

Společně s turisty z PTTS „Beskid Śląski” se můžete vydat na Prašivou. Rodinný výlet začne v Komorní Lhotce. Trasa je dlouhá 13 km. Odjezd vlaku z Karviné v 8.01 hod., z Havířová 7.46, z Českého Těšína do Hnojníku 8.43, zde přestup na autobus do Komorní Lhotky v 9.09.

7. Prohlídky divadla a Książnicy

Kdy: v sobotu 8. srpna, 13.00; v neděli 9. srpna, 12.00
Kde: Cieszyn, Książnica Cieszyńska; Divadlo A. Mickiewicze

Během prázdnin nabízí Divadlo A. Mickiewicze komentované prohlídky interiérů, vždy v neděli ve 12.00. Rovněž Książnica Cieszyńska zve na bezplatné prohlídky historické knihovny – v nejbližší sobotu ve 13.00., pak např. v neděli 22.8. 

8.Vendryňský kotár

Kdy: v neděli 9. srpna, 13.00
Kde: Vendryně 

Amatérský cyklistický klub a PZKO Vendryně pořádají v neděli ve spolupráci s obcí Vendryně silniční cyklistickou časovku pro děti a dospělé. Jedná se o jubilejní 20. ročník závodu pro celou rodinu. Prezentace u hasičské zbrojnice začíná v 11.30 hodin, start ve 13 hodin. V 17.20 vyhlášení vítězů, předávání cen a tombola.

9. Koncert a pohádka v parku

Kdy: v neděli 9 srpna, 14.00; 16.00
Kde: Havířov, park za KD Radost

Příjemné nedělní odpoledne strávíte v Havířově v parku za KD Radost. Ve 14 hodin se zde mohu podívat děti a jejich rodiče – v rámci Letních pohádek v parku uvidí představení Kašpárek v pekle. V 16 hodin vystoupí Motýl Band TV Šlágr v rámci cyklu promenádních koncertů v parku. Vstup na obě akce zdarma.

10.Koncert v Ježíšově kostele

Kdy: v neděli 9 srpna, 19.00
Kde: Cieszyn, Ježíšův kostel

V rámci cyklu koncertů v Ježišově kostele v Cieszyně, vystoupí v neděli varhaník Wojciech Wantulok. Koncert s názvem „Varhany trochu jinak“ začne ve 19 hodin.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.