1.Letní kino pod kaštanem 

Kdy: v pátek 19 června, 19.00
Kde: Jablunkov, Letní kino

Na programu je akustický koncert skupiny Blaf  v 19 hod., pak od 21.30 promítání romantické komedie „Dokážeš udržet tajemství?”. Občerstvení zajištěno. V případě nepříznivého počasí proběhne pomítání v kině. Vstup zdarma. 

2. Dny studentské kultury

Kdy: od pátku 19. června do soboty 20. června
Kde: Český Těšín, Klub Dziupla

Letošní edice akci pořádané Sdružením polské mládeže v ČR bude trvat dva dny. Na programu budou v pátek vernisáž fotografické výstavy (16.00) a cestovatelská beseda „Renata w Afryce”, v sobotu v 18.00 live podcast „O naszych po naszymu”, ve 20.00 – Dr Ong.

3. Koncert Noemiracles

Kdy: v sobotu 13 června, 19.00
Kde: Český Těšín, Střelnice

V rámci cyklu koncertů pod noční oblohou KASS Střelnice zve v sobotu na koncert skupiny Noemiracles. Příští týden zde vystoupí těšínská kapela Coffee & Muffin.

5. Expozice Příběh Těšínského Slezska

Kdy: od soboty 20 června. Otevírací doba: úterý – neděle 9.00–17.00 
Kde: Český Těšín, Muzeum Těšínska, Hlavní Třída

Téměř po 20 letech se otevírá expozice Příběh Těšínského Slezska v Historické budově Muzea Těšínska v Českém Těšíně. V sobotu muzeum přivítá první návštěvníky.

V multimediální expozici se seznámíte s přírodními poměry, s počátky dolování uhlí, etnografickými, uměleckými a jinými sbírkami nebo rodem Piastovců až po první republiku. Expozice je doplněna řadou projekcí, dotykovými monitory a interaktivními prvky. 

6. Svatojánská noc

Kdy: v sobotu 20 června
Kde: Dětský letní park Resort Bílá

Zažijte Svatojánskou noc na Bílé plnou kouzel, bludiček, lesních víl, čarodějnic a jiných kouzelných bytostí, které děti potkají na cestě za zlatým kapradím a možná se jim zjeví i poklad! Program: 17.30 – 18.30 Atrakce v dětském letním parku, 18.30 Zapálení Svatojánského ohně, 19.30 Svatojánská stezka, 21.00 Ukončení se strašidly.

7. Koncert písničkáře Montyho s jeho kapelou

Kdy: v sobotu 20 června, 19.00-20.00
Kde: Country Club Těrlicko, Promenádní ulice

Country Club Těrlicko – kocourkov zve na koncert skvělého písničkáře a baviče Montyho s jeho kapelou.

8. Brémšti muzikanti

Kdy: v neděli 21 června, 15.00
Kde: Český Těšín, areál KASS Střelnice

Kulturní a společenské středisko zve na další z cyklu nedělních pohádek. Tentokrát uvidíme loutkovou hru na motivy pohádky bratří Grimmů v provedení Scény Bajka Těšínského divadla.

9. Nastartujme léto

Kdy: v neděli 21 června, 15.00
Kde: Český Těšín, zahrada SVČ Amos

Středisko volného času Amos zve na akci pro děti a rodiče  Na co se můžete těšit? Nafukovací hrad, lukostřelba, kreativní tvoření, soutěže, poníci, zábavný program. Za deště se akce ruší.

10. Ostravar a Kryštof pro Ostravu 

Kdy: v neděli 21 června,  20.00 – 21.30
Kde: http://www.ostravar.cz/

Ostravar a skupina Kryštof zvou na live stream koncertu z nádvoří pivovaru Ostravar. Koncert si do limitované kapacity užije vybraná část fanoušků, kteří si v předprodeji zakoupili mezi prvními lístky na letošní Slavnosti a také zdravotníci či členové záchranných složek jako poděkování za neskutečnou práci pro Ostravu. Ostatní mohu koncert shlédnout online. 

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.