HRÁDEK / Členové Místní skupiny PZKO v Hrádku mají poměrně dost nápadů na společenské aktivity, které směřuji nejen k členům skupiny, ale i do širokého okolí. Po nedávném Šlapaní zelí  a Koncertu kapel pozvali na Hradeckou hlavičku (Gródecko główka).

Jednalo se o vědomostní kvíz pro tří až šestičlenné týmy, které odpovídaly na deset otázek z každého z šesti tematických okruhů: zvuk, ovoce, Zaolší, Filmová hudba, vědomosti o Polsku a známé osobnosti.

Občas náročnost otázek vyvolávala u soutěžících zbloudilé pohledy směrem ke stropu anebo k baru. Ono poznat zvuk zapínání pásku u kalhot není až tak jednoduché. 

Týmů bylo rovných 10 – Patałachy, Kaczuszki, Buły, Hyrczawianie, Mniej niż zero, Bandelocy, Migdały, My!, Baby Jagi oraz Dayta. Kvíz vedly Agata Adamik a Magdalena Ćmiel.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.