TĚRLICKO / V Polském domě Żwirki a Wigury v Těrlicku-Kostelci vystoupí tuto neděli 24. listopadu divadlo Teatrzyk Bez Kurtyny. Zahraje úředstavení “Kopciuszek? Sorry Jako!”

Jedná se o hudební pohádku určenou pro dospělé diváky. Autorem scénáře je Bogdana Najder, která také režírovala představení a dokonce si zahrála jednu z hlavních rolí. Výpravu připravila Eva Dudzik. Hudbu tvoří skladby slavných interpretů, písně mají nové texty.

Premiéra představení se konala v lednu v Polském domě PZKO v Karviné-Fryštátu. Soubor, který působí v rámci PZKO, získal potlesk ve stoje a vydal se dobýt publikum v dalších městech našeho regionu.

Úspěšně již hrál v Petrovicích u Karviné, Stonavě, Bystřici, Dolní Líštné a Vendryni. V neděli se představí v Kostelci. A už víme, že 7. března zahraje v Doubravě, 8. března v Albrechticích.

Divadlo tvoří amatéři, lidé různých profesí, které spojuje láska k divadlu. Soubor již připravuje další vystoupení. „Premiéra se pravděpodobně uskuteční na konci ledna příštího roku,“ oznamuje Bogdan Najder.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.