KARVINÁ / Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji má nového ředitele. Stal se jim Ivo Žolnerčík. Do funkce byl jmenován v pondělí 4. listopadu, vedení nemocnice se ujme už zítra, 5. listopadu.

Ivo Žolnerčík působil 13 let ve Fakultní nemocnici v Ostravě jako náměstek ředitele. Předchozí ředitel Jiří Matěj byl odvolán na konci srpna 2019, na jeho místo byl na přechodnou dobu jmenován Pavel Rydrych, vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. 

„Ze sedmi zájemců, kteří se do výběrového řízení přihlásili, vyšel jako nejvhodnější kandidát právě pan Žolnerčík. Díky svému dlouhému působení v ostravské fakultní nemocnici zná velmi důvěrně nemocniční prostředí a jako bývalý náměstek ředitele velmi dobře ví, jak velká nemocnice funguje, jaká úskalí může její provoz mít a zná potřeby nejen pacientů, ale také zdravotnického personálu,“ sdělil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Dodal, že úkolem nového ředitele bude také stabilizace napjatých poměrů, které v karvinské nemocnici a zejména na oddělení ortopedie panují, jelikož nejdůležitější jsou pacienti a kvalitní zdravotnická péče

(gam)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.