OLDŘICHOVICE / Rodiče a prarodiče žáků polské školy v Oldřichovicích dostali skvělý dárek. Děti a učitelé pro ně připravili představení s názvem Malý tygřík Péťa.

Hlavní postavou inscenace podle textu Hanny Januszewské byl tygr Péťa, kterého skvěle hrála Anna Bohm. Představení bylo připravováno od března v rámci divadelního kroužku.

Tygřík Péťa v tělocvičně

“Opravdu ráda dělám představení s dětmi, tato práce mě naplňuje a dává mi energii. Tento rok jsme měli potíže s místností, kde by mohla stát scéna. Nakonec jsme museli hrát v tělocvičně, kterou jsme přizpůsobili potřebám divadla,” odhalila Alina Rucka.

Díky Anně Wojnik, která byla autorem pěkné scénografie, se tělocvična změnila na skutečné divadelní prostory s přátelskou rodinnou atmosférou. Představení se hrálo dvakrát, pokaždé publikum praskalo ve švech.

Autory hudby byli Daniel Bocek a Filip Macura.

Představení se líbilo všem divákům, takže malé herce, kteří své role skvěle zahráli, odměnili potleskem.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.