Co podniknout a kam vyrazit o víkendu? Prohledněte si náši nabídku zajímavých akci v regionu.

1. Gulliverovy cesty

Kdy: v pátek 1 listopadu, 17.00 
Kde: Český Těšín, Těšínské divadlo

Česká premiéra Gulliverových cest v podání Scény Bajka Těšínského divadla je za námi. V pátek herci Scény Bajka představí polskou premiéru tohoto příběhu cestovatele, kapitána Lemuela Gullivera. Můžeme se těšit na neuvěřitelná dobrodružství, která tento lodní lékař prožije u maličkých obyvatel Liliputu, u brobdingnackých obrů, u učenců na létajícím ostrově Laputa a nakonec u moudrých koní Hvajninimů.

2. Festival divadel Moravy a Slezska

Kdy: Od pátku 1. listopadu do neděle 3. listopadu a od 8 do 10 listopadu Kde: Český Těšín, Těšínské divadlo

Následující víkend, a taky o víkendu 8. – 10. listopadu, se v Těšínském divadle uskuteční devatenáctý ročník Festivalu divadel Moravy a Slezska. O tomto víkendu vystoupí, kromě herců Těšínského divadla, taky Městské divadlo Brno, Slezské divadlo Opava a Divadlo Petra Bezruče z Ostravy.

3.Čokoládový festival 

Kdy: Od pátku 1. listopadu do neděle 3. listopadu 
Kde: Ostrava, výstaviště  Černá Louka

O nadcházejícím víkendu se v Ostravě uskuteční Čokoládový festival s výstavou soch zvířat z čokolády, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Pro celou rodinu je připraven pestrý program. Pátek 14.00-18.00, sobota a neděle 10.00-17.00.

4. Halloween v zoo

Kdy: sobota 2 listopadu 
Kde: Ostrava, ZOO

V sobotu proběhne v zoo tradiční oslava svátku Halloween. Dopoledne se budou dlabat dýně, které navečer osvítí trasu, kudy se bude ubírat lampionový průvod (zahájení průvodu v 16.30). Kromě dýňových svítidel si mohou lidé svítit lampiony, lucerničkami a vítány jsou i tematické kostýmy.

5. Istebnanské dušičky

Kdy: v sobotu 2 listopadu, 17.00 
Kde: Istebna,  Hotel Złoty Groń 

XXI edice této akce bude věnována Jerzymu Kukuczkovi, (1948-1989) slavnému polskému horolezci. Hostem dušiček v Istebné bude horolezec  Krzysztof Wielicki. V kulturním programu vystoupí spolu Zbigniew Wałach, kapela Wałasi, Wojciech Golec, Marcin Żupański a Joachim Mencel. 

6. Dušičkový koncert Májováku

Kdy: v neděli 3 listopadu, 16.00 
Kde: Karviná, šikmý kostel sv. Petra z Alkantary

Dechový orchestr Májovák  zve na svůj tradiční dušičkový koncert, který se jako každý rok uskuteční v šikmém kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech. Letos se na koncertě představí několik komorních souborů složených ze členů orchestru (žesťový kvintet, fagotový kvartet, Duo Ibert – flétna a kytara), harfistka Jarmila Giecková a vokální sólisté Oldřiška Honsová a Jan Soukup. Vstupné dobrovolné, nutná rezervace. 

7.Benefiční koncert Adama Makowicze

Kdy: v neděli 3 listopadu, 18.00 
Kde: Ustroń,  Kulturní dům Prażakówka

Světoznámý polský jazzový klavírista a skladatel, původem z Hnojníka, vystoupí v neděli v Ustroni. Benefiční koncert Adama Makowicze v Kulturním domě Prażakówka začne v 18 hodin. Výtěžek z koncertů podpoří dětské Edukační a rehabilitační středistko v Ustroni.

8. Ples všech svátých

Kdy: v neděli 3 listopadu, 14.30 
Kde: Cieszyn, kluziště

V neděli zveme hlavně děti na kluziště v Cieszyně. Od 14.30 se tady bude konat Ples všech svátých Holly wins, který pořádá místní Duszpasterstwo Młodzieży. Připravené budou nejrůznější aktivity pro děti, soutěže, tance a úkoly na ledě.

9. Halloween na ledě

Kdy: v neděli 3 listopadu, 14.00-15.30 
Kde: Český Těšín, zimní stadion

Děti a dospělí jsou zvaní na tematické veřejné bruslení na zimním stadionu v Českém Těšíně. Čekají vás soutěže a hry na ledě, fotokoutek, malování na obličej, soutěž o nejhezčí masky. Vstup v masce zdarma.

10. Sběratelský bleší trh

Kdy: v neděli 3 listopadu, 8.00-14.00 
Kde: Cieszyn, Dom Narodowy

Přijďte v neděli do kulturního střediska Dom Narodowy v Cieszyně, budete mít příležitost koupit si, vyměnit anebo jen prohlédnout nejrůznější starožitnosti a staré věci. Těšínský spolek hobbystů tady pořádá tradiční Sběratelský bleší trh.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.