GDYNIA / V hale Gdaňského sportovního centra Sportowa Gdynia se v rámci Světových letních her Polonie konaly závody ve střelbě. A těšily se velké oblibě mezi závodníky, i těmi se Zaolší. 

Nad střeleckým kláním bděl předseda střelecké sekce WKS Flota Gdynia Adam Dobosz a předseda Pomorskiego Związku Strzelectwa Sportowego a trenér národního týmu Cezary Staniszewski. Střílelo se z dlouhé i krátké zbraně. 

Tým polských sportovců z České republiky vybojoval první místo v pistoli, v dlouhé zbrani pak druhé. Samozřejmě naši sportovci dosáhli i na individuální medaile. 

Zlato ve střelbě z dlouhé zbraně ve věkové kategorii 41-50 let vybojovala  Alexandra Pasz. – Už jako malá jsem ráda střílela, například na pionýrských táborech. A docela mi to šlo. Přiznám se, že před závody jsme neskromně pomýšlela na nějakou medaili. Ve zkušebním rozstřele se mi velmi dařilo. První soutěžní den byl opakem, ne a ne se pořádně trefit, tak jsem byla přesvědčená, že je vše ztraceno. Na druhý den jsem už byla klidnější, a nakonec je z toho zlato. A opravdu si to moc užívám – sdělila vítězka naší redakci. 

Jak se dostala na letní hry? – Celá historie se Světovými letními hry se začala, alespoň u mě, před šesti lety, když jsme se o této sportovní akci dozvěděli. Tak jsme se rozhodli, celé rodiny žáků z karvinské polské základní školy, že se těchto her zúčastníme. A byla to tehdy jedna z nejlepších dovolených, které jsme zažili. Krásné bylo také to, že jsme neřešili moje dítě – tvoje dítě, ale na závodech všechny děti byly naše. Teď si už neumím představit, že bych se her nezúčastnila – konstatovala Alexandra Pasz.  

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.