Máme pro vás hned několik nápadu na víkend. 

1. Wakacyjne Kadry

Filmová prohlídka Wakacyjne Kadry w Cieszyně nabízí filmové projekce na náměstí. V nejbližší pátek se můžete těšit na promítání pod širým nebem ve 21.30 na náměstí v Cieszyně  filmu „Bohemian Rhapsody”.

2. Dny se starými technologiemi

Spolek Koliba a Ognisko Goroli Śląskich v Košařiskách srdečně zvou na „Dny se starými technologiemi“. Akce probíhá od pondělka do neděle 7.7. na Kamenitém. Vždy od 10.00 do 16.00 hodin budou na akci probíhat dílny starých řemesel.

3. Festival Na pomezí

Od pátku do soboty se bude v Dolní Lomné konat tradiční Festival Na Pomezí – mezinárodní setkání hudebníků a příznivců folkové, country, bluegrassové, trampské, „keltské“ muziky a ostatních hudebních žánrů ze tří pomezních států. Hvězdou prvního dne festivalu bude Jaromír Nohavica.

4. Středověký Cieszyn

Vydejte se na nevšední procházku městem Cieszynem. V sobotu od 10 hodin je připravená procházka z průvodcem po stopách historických památek a středověkých staveb. Sraz účastníků u Infocentra na Zámku Cieszyn. 

5. Pouť Cyrila a Metoděje

Obec Hrčava zve na tradiční pouť. V 9.00 mše svátá v polském jazyce, v 10.00 mše v českém jazyce. Od 13 zábava v centru obce, koncerty, stánky, regionální jídla, atrakce pro děti. Vystoupí mj. Nowina, Roman Petr, Šajtar. 

6. Festival barev

Barvy, hudba a zábava čekají na všechny kdo v sobotu navštíví Festival barev v Cieszyně, na hřišti Pod Wałką. Zveme všechny, kteří si chtějí užít skvělé odpoledne a zařádit si s práškovými barvami Holi.

7. Týden evangelizace

Od 29 června do 7. července bude v polském Dzięgielowie probíhat Týden evangelizace. Na programu jsou evangelizační setkání, bohoslužby, přednášky, koncerty, workshopy pro dospělé, děti a mládež, diskusní skupiny.

8. Zahradní slavnost

Místní skupina PZKO ve Skřečoni pořádá tradiční „Festyn“ – zahradní slavnost. Jste zvání tuto sobotu v 15 hodni do Domu PZKO. Vystoupí vokální soubor „Spoko babki“ z polského Krzyszowa.

9. Plenér v archeoparku

V sobotu zveme do Archeoparku v Chotěbuzi. Celodenní akci, která začne v 9 hodin, si užijí zvlášť příznivci umění. Na programu je malba a kresba vybranými technikami pod vedením Mgr. Alžběty Trombikové.

10. Vojenský piknik

Program letošního Vojenského pikniku v polské obci Kończyce Wielkie, který se bude konat o nadcházejícím víkendu, je velmi zajímavý. V sobotu v 10.00 polsko-český rodinný orientační běh spojený s kvízem vědomostí o Kończycích a partnerském městě Karviné. Ve 14.00 zahájení pikniku. Zajímavé akce i v neděli od 11.00 hod.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego