ČESKÝ TĚŠÍN / S úsměvem na rtech sledovali členové Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Českém Těšíně Centrum fotografie z pětidenního výletu k polskému Baltskému moři do Trojměsta a na Kašubsko. Tehdy byli pevně zabaleni do zimních bund a čepic, i když to bylo v polovině května. Teď, na setkání po výletě, se snažili ukrýt před nesnesitelným vedrem.

Na místě byla reflexe, že pravděpodobně lepší by byla návštěva polského pobřeží při teplotě pod 10 stupňů, než teď, když bylo přes 35 stupňů. Tradiční setkání se konalo ve středu 26. června na poněkud neobvyklém místě, na vnitřním balkónu Domu PZKO na ul. Božkově ulici v Českém Těšíně. Bylo to nejchladnější místo.

Přítomné přivítala předsedkyně MS PZKO Český Těšín-Centrum, Małgorzata Rakowska, která byla hlavním vedoucím výletu. Přítomní vzpomínali a sledovali prezentaci fotografií připravených Wiesławou a Kazimierzem Brannymi.

Nechyběla ani vědomostní soutěž o místech, která účastníci navštívili během výletu. Soutěžní otázky připravil Zygmunt Rakowski, většina z nich účastníky nepřekvapila, z výletu si zapamatovali hodně detailů.

Mluvilo se už také o příštím výletu. Možná kratším, možná ne tak daleko. Důležité je také najít dobrého organizátora.

CR

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.