TŘINEC / V pátek 24. května na třineckém stadionu byla zapálená olympijská pochodeň. Žáci z polských základních škol z našeho regionu stali na startu 37. olympijských her.

Pořadatelem letošních závodů ve skoku vysokém, do dálky, v běhu, hodu míčkem nebo vrhu koulí byla polská škola z Karviné. Hry se jako vždy konaly na atletickém stadionu v Třinci.

O medaile se utkalo 377 mladých sportovců z 25 škol z našeho regionu. Soutěžili v soutěžích jednotlivců i ve štafetových závodech.

Letos, mezi školami, které mají plný počet tříd, zvítězila polská škola z Jablunkova. Vítěz loňského ročníku – PSP v Českém Těšíně – obsadil druhé místo, zatímco třetí byla škola v Třinci.

Mezi školy, kde je pouze první stupeň, měla nejlepší tým polská škola v Třinci VI (Terasa), druhá byla škola v Hrádku, třetí byl Milíkov.

Atletické hry nejsou pouze o rekordech, úspěších a neúspěších. Je to především propagace sportu mezi našimi mladými lidmi, stejně jako pěkný společně strávený čas, podpora integrace žáků.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.