Na scéně sálu Obecního úřadu ve Smilovicích již zítra (v neděli 5. května) v 16 hod. bude k vidění nové divadelní představení v podání divadelního souboru MS PZKO Smilovice. Stojí zato zajít se podívat, protože jak zdůrazňuje předsedkyně MS Anna Kowalczyk, jejich představení jsou vždy pohodová.

Generální zkouška pod drobnohledem plného sálu se konala v pátek 3. května. Autorkou představení je Jarka Chlebkowa. Nejnovější představení pojmenované A tak si tady žijem (A tak se tu żyjymy) navazuje na dřívější představení smilovického divadelního ansámblu, která byla k vidění dvě a jednu sezonu dříve.  Pokud někdo dřívější představení neviděl, nemusí se obávat – každá hra totiž vypráví jiný příběh.

Letos herci připravili dva samostatná krátká představení. Děj prvního se odehrává ve vesnické hospodě v 80. letech 20. století. Akce druhého představení se odehrává v současnosti, v bufetu v parku. Oba představení vyprávějí humorně o tom, jak se ve Smilovicích žilo a žije.

V hledišti doposud usedali nejenom místní, ale i přespolní diváci – ze Stříteže, Neborů, Třince. „Někteří přicházejí každý rok,“ konstatuje spokojeně předsedkyně Místní skupiny Anna Kowalczyk, protože je to ten nejlepší důkaz toho, že představení v podání smilovických herců stojí zato vidět. V neděli uvidíme na scéně 13 herců. Nebude rovněž chybět živá hudba.

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.