CIESZYN / Už tento pátek 5. dubna v 17 hod. se v těšínské Café Muzeum bude konat setkání s autory nejnovější knihy věnované našemu regionu. Kniha je pojmenovaná  Jak stelak z werbusem. Listy o Śląsku Cieszyńskim a napsali ji Andrzej Drobik a Jarosław jot-Drużycki. Setkání bude moderovat Irena French z Muzeum Těšínského Slezska, která je zároveň autorkou úvodu a zakončení knihy.

Autoři publikace Andrzej Drobik a Jarosław jot-Drużycki přijali v současné době již poněkud zapomenutou epistemografickou formu. Předmětem jejich dopisů je současná identita obyvatel Těšínského Slezska na obou stranách Olzy. Ve svých dopisech si vyměňují názory a úvahy týkající se region, ve kterém žijí – jeden od narození a druhý z vlastního rozhodnutí. Mnoho dopisů obsahuje pohledy a názory týkající se i české strany Těšínského Slezska.

– Páteční diskuse, která zajisté na setkání nebude chybět, na rozdíl od jiných diskusí bude o současnosti a budoucnosti! – zve na setkání Irena French.

(Indi)

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.